csfoci.hu
Friss hírek:
2019. május 25. (szombat)

Török Kevinék legyőzték Belgiumot

u16-2.jpg
Méghozzá idegenben.

Férfi U16-os válogatottunk nagyszerű teljesítményt nyújtva 1-0-ra legyőzte a belgákat a két csapat Overijse-ben rendezett felkészülési mérkőzésén - számol be a meccsről az mlsz.hu. A meccsen kezdőként lépett pályára a Budapest Honvéd szegedi játékosa, Török Kevin - méghozzá ő volt a korosztályos nemzeti csapat kapitánya.

A harmadosztályú Overijs pályáján telt ház, és sok magyar szurkoló előtt rendezett találkozón mieink egy új felállási formát próbáltak ki: három belső védővel állt fel a csapat, de ez nem jelentette azt, hogy védekező felfogásban játszott volna együttesünk. Míg a belgák a gyors, jól cselező szélsőikben bíztak, addig a magyar válogatott az agresszív védekezést választotta fegyveréül, és a középpályás labdaszerzésekből indított támadásokból alakította ki helyzeteit. A találkozó végig kiegyenlített volt, csapatunk fegyelmezetten, pontosan futballozott, és támadásban is veszélyesebb volt valamivel, mint a házigazdák.

Az első félidőben nem született gól, a második játékrész 10. percében azonban egy labdaszerzést követő szép ellentámadás végén megszereztük a vezetést: Németh Dániel centerezése után Kerezsi Zalán 15 méterről volt eredményes. A belgák a gól után sem tudták ránk erőltetni akaratukat, voltak ugyan lehetőségeik, de továbbra is nagyszerűen védekeztünk, és egészen a lefújásig megőriztük egygólos előnyünket. A két csapat csütörtökön ismét megmérkőzik egymással.

Belgium-Magyarország 0-1 (0-0)
Magyarország: Senkó Zsombor - Török Kevin, Mayer János, Csinger Márk - Varga Gergő, Kispál Tamás, Bényei Ágoston, Helembai Márk - Molnár Roland (Kovács Mátyás, 57.), Németh Dániel (Bakos Zsombor, 57.), Kerezsi Zalán (Bene Domonkos, 66.)

Hozzászólások:

Szavazás

Hány megyei csapat jut tovább a Magyar Kupa főtábláján?

Hat (4.9%)
Öt (0.0%)
Négy (2.9%)
Három (20.4%)
Kettő (21.4%)
Egy (18.4%)
Egy sem (32.0%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

csfoci [at] gmail [dot] com