csfoci.hu
Friss hírek:
2019. május 25. (szombat)

Semmiben sem különbözik a tavasz rangadója

20150831-tiszasziget-algyo-1.jpg
Meglép-e a listavezető, vagy elolvad az előnye?

A tavasz egyik legfontosabb mérkőzését hozza a megyeegy szombati játéknapja, hiszen az első helyen álló Tiszasziget a második Algyőt fogadja - a két csapatot három pont választja el a tabellán egymástól, azaz vendégsiker esetén kezdődhetne minden "elölről", amennyiben azonban nyer az őszi bajnok, akkor megduplázhatja előnyét.

- Nem kalkulált ponthullajtás volt a Dorozsma elleni meccs, az ellenfelünk nem akart futballozni, de az eredmény őket igazolta. Rengeteg meccs van még hátra a bajnokságból a hétvégi rangadót követően is - kezdte Bernát Péter, a Tiszasziget játékos-edzője, aki utalt a Kiskundorozsma elleni hazai vereséggel, amit az Algyő kihasznált, és közelebb lépett riválisához.

A szigetiek ugyanakkor jól reagáltak a vereségre, hiszen az elmúlt fordulóban győzni tudtak a Hódmezővásárhelyi FC II. vendégeként - Annyit kértem a csapatomtól, hogy mutassák meg, véletlen volt a pontvesztésünk. Megfelelő hozzáállást tanúsítottunk Vásárhelyen, nem hagytunk kétségeket. Nehéz mérkőzésre számítunk, a két csapat ismeri egymást, sok új dolgot nem tudunk mutatni a másiknak. Ha jó napot fogunk ki, akkor működhet a támadójátékunk, ha nem, akkor úgy járunk, mint a Dorozsma ellen, de ez a megyei futball szépsége, sok múlik a napi formán. A legfontosabb az lesz, csapatként hogyan fogunk működni. Ugyanúgy készülünk, mint bármelyik meccsre - tette hozzá Bernát Péter.

A két csapat között alig akad különbség: a támadójátékban viszont mutatkozik némi különbség, hiszen a Sziget 22-vel több gólt lőtt az Algyőnél - ugyanakkor a két csapat közelmúltjában vívott meccseket általában nem a pályaválasztó nyerte: így volt ez ősszel is, amikor az Algyő eddigi egyetlen hazai vereségét szenvedte el, miután a Tiszasziget 2-1-re tudott nyerni a címvédő otthonában.

- Jó lenne, ha bejönne az, ami korábban, azaz hogy a vendégcsapat nyeri ezt a párosítást, de nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk. Bármennyire fura, ez is ugyanolyan találkozó, mint a többi. Hatpontos meccs, amiből ha győztesen jövünk ki, akkor esélyünk lehet a címvédésre - fogalmazott Sebők László, az Algyő játékos-edzője.

A tavalyi bajnok jó szériában van, mindhárom tavaszi bajnokiját megnyerte, csupán egy gólt kapott - és mindent egybevetve ötös győzelmi szériában van. - Direkt erősebb csapatokkal játszottunk a télen, ez meg is látszódott az eredményeinken, nem is nyertünk, sőt, gólokat is alig tudtunk rúgni. A csapategységünk erősebb mint valaha, eddig is jó volt a küzdeni akarásunk, de ez most hatványozottan megvan a srácokban. Új játékrendszert próbálunk, úgy tűnik, ez is kezd működni - tért ki az okokra Sebők László.

A szombaton 15 órától kezdődő Tiszasziget-Algyő mérkőzésről élő, szöveges közvetítéssel jelentkezik a csfoci.hu!

Hozzászólások:

Szavazás

Hány megyei csapat jut tovább a Magyar Kupa főtábláján?

Hat (4.9%)
Öt (0.0%)
Négy (2.9%)
Három (20.4%)
Kettő (21.4%)
Egy (18.4%)
Egy sem (32.0%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

csfoci [at] gmail [dot] com