csfoci.hu
Friss hírek:
2019. december 05. (csütörtök)

A pályák készen állnak a rajtra

tiszasziget-palya.jpg
Lezajlottak a megyei labdarúgópályák hitelesítései.

Pontosan húsz éve járja a megyei pályákat Molnár János, aki ebben az évben Csongrád megye teljes egészét magában ölelve 53 megyei helyszínen 70 pályát minősített. Csongrád megyében 5 darab NB III-as minősítésű pálya van, míg a többi pálya megyei I., II. és III. osztályú minősítést kapott.

- A pályák készen állnak a nívós bajnokságokra - kezdte Molnár János, a biztonsági és technikai bizottság elnöke. - Ez persze nem azt jelenti, hogy minden rendben lenne, vannak hiányosságok, de több szempont szerint kell mérlegelni. Számomra hatalmas érték, hogy az olyan kis településeken, mint Maroslele vagy Szikáncs, évről-évre történik valami kis fejlődés, mindig dolgos kezeket látunk ezeken a helyszíneken, itt olyan embereket látunk, akik nem a labdarúgásból, hanem a labdarúgásért élnek - emelte ki Molnár János, aki összesen 1326 kilométert tett meg túrája során a megyében. Kiemelte, sehol sem találkozott azzal, hogy befejezni terveznék a labdarúgást, hanem a szándékok szerint tovább építenék a focit.

- A nézők profitálnak a legtöbbet a fejlesztésekből. Pusztamérgesen új lelátó épült, Csengelén két lelátó várja a drukkereket, de ugyanilyen pozitív változás állt be Csanádpalotán és Ásotthalmon is. Minden hétvégén járom a pályákat, kicsit megfogyatkozott a nézői létszám, most remélhetőleg ez megfordul - emelte ki Molnár János.

Úgy folytatta, szintén örömteli volt, hogy az esetek 90%-ban felkészülten, a pályákat kimeszelve várta a hitelesítést a helyszínen az egyesület valamilyen szintű vezetője.

- Azt tapasztaltuk, az utóbbi években megnövekedtek a felújítások az öltözők és a gyepszőnyeg tekintetében is, ez valamilyen szinten lelassult, de ez természetes folyamat is a fejlődés tükrében. Sok helyen új eredményjelzőkkel, lelátókkal készülnek, de például Apátfalván két új pályával vártak bennünket - aki ismerte a körülményeket, az tudja, ez monumentális előrelépésnek számít, főleg, hogy az nem csupán a pálya, hanem az öltöző is megújult - fejtette ki.

Molnár János megjegyezte, a jövőben is folytatódhat a fejlődés a megyei pályákat illetően, több helyen második pályában is gondolkoznak, Tiszaszigeten például a térséget szolgalhatná ki a tervekben lévő műfüves pálya. Hozzátette, néhány egyesületnél a belső higiénára kellene nagyobb figyelmet fordítani - de minden helyszínen feljegyzik azt, hogy a meghatározott határidőn belül milyen fejlesztéseket kellene pótolniuk.

- Most felhívtuk a figyelmet a hiányosságokra, amikre a tavaszi szezon kezdetéig adtunk határidőt, így vannak olyan pályák, amelyek csak fél évre kaptak hitelesítést - emelte ki Molnár János.

Molnár János kitért rá, jelenleg nem lehet villanyfényes mérkőzést játszani Csongrád megyében, mert a határérték egyik lehetséges helyszínen sem éri el a szükségest - viszont több csapatnál is gondolkoznak azon, hogy villanyfényben rendezzék meg a bajnokikat.

Hozzászólások:

Szavazás

Jelenleg nincs aktuális szavazás.

Elérhetőségeink, Kapcsolat

csfoci [at] gmail [dot] com