csfoci.hu
Friss hírek:
2020. február 17. (hétfő)

Tavaszra állhat össze az FK Szeged

apatfalva-fk.jpg
Hamarosan megoldódnak a pályaproblémák.

Négy forduló után nyeretlenül áll a megyei II. osztály utolsó helyén az FK 1899 Szeged: a csapat mind a négy mérkőzését elveszítette, közte belefutott egy 10–0-ás zakóba is Apátfalván.

– Az Apátfalva egy olyan csapat, amely a megyei I. osztály első felében is megállná a helyét – kezdte Kárász Dávid, a klub elnöke. – Mi viszont nem védekezésre alapuló futballt játszunk, így nem álltun vissza négy, vagy öt-null után sem. A többi meccsen akár fordítva is alakulhatott volna az eredmény, többségében egygólos vereségekről beszélünk. Időre van szüksége még ennek a csapatnak, Herczeg Gábor vezetőedző is azt ígérte, tavaszra lehet igazán futballunk – értékelte az eddigi időszakot Kárász Dávid.

Ami még feltűnő, az FK mindössze egy gólt tudott lőni - éppen legutóbb a Makó II. elleni meccsen, ám a vereséget így sem tudta elkerülni, ebben persze nagy szerepe volt annak, hogy közel 60 percet emberhátrányban játszottak a diszkoszvetősök.

– Nincs, aki gólt lőjön, de ez már visszatérő probléma. Dóra János után kiáltunk, a fiatalok lába ugyanis megremeg a helyzetekben, nem tudjuk kihasználni az adódó lehetőségeinket. Ami a piroslapokat illeti, erre felhívtam a fiúk figyelmét, mert tavaly is sok kiállítást kaptunk, ez megnehezíti a dolgunkat – tette hozzá Kárász Dávid.

A sorsolás szerint az FK Szeged októberig csak idegenben szerepel, de a klubelnök kitért rá: várhatóan a jövő héten megoldódik a tápéi pálya kérdése, így nem kell majd felcserélniük a pályaválasztói jogot.

– Hamarosan Tápén játszhatjuk a hazai mérkőzéseinket, de mivel az a pálya Szent Mihály tulajdona, ezért nem mindig tudnak nekünk ott sem lehetőséget biztosítani, így idén a tervek szerint például két hazai mérkőzésünket is Szent Mihályon rendezzük meg. Nem egyszerű a helyzet, mert a Felső Tisza-parti stadionból kiszorultunk, de hamarosan rendeződik a helyzet – zárta a klubelnök.

Az FK 1899 Szeged hétvégén a Hódmezővásárhelyi FC II. vendége lesz.

Hozzászólások:

Szavazás

Jelenleg nincs aktuális szavazás.

Elérhetőségeink, Kapcsolat

csfoci [at] gmail [dot] com