csfoci.hu
Friss hírek:
2020. október 20. (kedd)

Elmarad a Szeged-Csanád-Gyirmót meccs (FRISSÍTVE)

elm.jpg
Közbeszólt a vírus.

Két órával a találkozó kezdési időpontját megelőzően kiderült, hogy a Gyirmót FC Győr csapatának játékosai érintkezésbe léphettek koronavírussal fertőzött személlyel, így a csapatunk és a nézők egészségének védelmében a mai bajnoki mérkőzést nem játszák le a csapatok – számol be róla a szegedi klub hivatalos honlapja.

A csakfoci.hu korábban azt írta, a gyirmótiak két játékosát út közben szállították le a csapatbuszról, mivel akkor tudták meg, hogy pozitív lett a tesztjük - helyettük két utánpótlás-korú játékos került be a keretbe, de végül nem rendezték meg a ma 19 órára kiírt meccset.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia csapatorvosa, egyben a Szent Gellért Fórum járványügyi felelőse adott magyarázatot arra, miért is maradt el a meccs.

– A mai nap folyamán tudomásunkra jutott, majd a Gyirmót FC Győr is megerősítette, hogy a tegnapi nap folyamán a Szegedre tartó buszon derült ki, hogy két személy igazoltan pozitív Covid-tesztet produkált. Ezt Kecskeméten tudták meg, az érintetteket izolálták. A Győr-Kecskemét távot azonban egy buszban tették meg, így jelezniük kellett volna az ÁNTSZ és az MLSZ felé is, hogy a teljes csapat kontaktszemélynek számít, ez sem felénk, sem más felé nem történt meg. A mi csapatunk és stábunk negatív eredményt produkált, így a nézők és a mi csapatunk, valamint az itt dolgozók egészsége érdekében a Gyirmót buszát nem engedtem a stadion területére. Ezt a döntést egyeztettük az NNK Csongrád-Csanád megyei hivatalával és annak vezetőivel, ők egyetértettek velünk ebben – mondta az okokról Thurzó Balázs.

Hozzászólások:

Szavazás: Hány megyei csapat jut tovább a magyar kupában?

Öt (0.0%)
Négy (0.0%)
Három (15.4%)
Kettő (46.2%)
Egy (15.4%)
Nulla (23.1%)
Eredmények

A szavazás határideje lejárt. További szavazat leadása nem lehetséges!

Elérhetőségeink, Kapcsolat

csfoci [at] gmail [dot] com