csfoci.hu
Friss hírek:
2019. december 12. (csütörtök)

Lépésenként halad a Szeged-Csanád GA

jjj.jpg
Egyelőre a Budafok elleni nyitómeccs a legfontosabb.- Négyszer sikerült feljutnom már az aktuális csapataimmal a felsőbb osztályokba és bajnoki címeket is ünnepelhettem, de ennél értékesebbnek tartom, hogy több, mint 400 profi labdarúgóval dolgozhattam együtt, akiknek a 80% most is európai erős bajnokságokban játszik és tartjuk is a kapcsolatot - mondta a csapat honlapjának Joao Janeiro, a Szeged-Csanád Grosics Akadémia edzője.

Hozzátette, számára a legfontosabb, hogy segítsen felépíteni emberileg a lehető legjobban a játékosait. - A futball ugyanis rövid ideig tartó dolog, utána mindenkinek a civil életben kell helytállnia. Tehát minden focistának üzenem, aki ezt olvassa, hogy dolgozzon keményen minden nap, minden edzésen, adja a maximumot és élvezze a játékot. Számomra tehát az edzői munkában a legnagyobb siker és öröm, hogy megismerhetek más kultúrákat, hogy hogyan élnek, miben hisznek mások - nyilatkozta.

A portugál tréner elmondta, a támadó focira esküszik, mert a labdabirtoklással csökken az esélye annak, hogy gólt kapjon csapata, viszont nő annak a lehetősége, hogy lőjön. - Szeretem azokat a csapatokat, amelyek sokat birtokolják a labdát, de nem öncélúan, hanem azért hogy gólt szerezzenek. Sokat követelek meg a játékosaimtól, de próbálok olyan tisztességes, korrekt lenni, amennyire ez a labdarúgásban lehetséges.

A Szeged-Csanád Grosics Akadémia kilencpontos hátrányban is volt az előző szezonban, viszont végül sikerült elérnie a feljutást.

- Annyit mondhatok, hogy a klub vezetőségétől az edzői stábon át az összes játékosig mindenki végig hitt a feljutásban. A szezon második felében még nagyobb nyomás volt rajtunk, egészen a végéig győzelmi kényszerben is tudtuk hozni a legjobbunkat.

A gárda szeptember 15-én, a Csákvár elleni hazai meccsel térhet vissza Szegedre, ám az első hét fordulóban még Gyulán játssza hazai meccseit.

- A sorsolás, az sorsolás, nem lehet vele vitatkozni, nem is kell. Akik ismernek, tudják, hogy nem a érdekel a sorsolás. Nekünk mindig lépésenként a következő ellenfélre koncentrálva kell haladnunk, csak ez számít. Szóval most a Budafok elleni találkozóra készülünk, ez a legfontosabb. Az pedig remélem, egy pluszt ad majd mindenkinek, amikor a válogatott szünetben, szeptemberben az új stadion válik igazi otthonunkká. Már most várok minden szegedi labdarúgást kedvelő családot és biztatom őket, jöjjenek ki, szurkoljanak a csapatuknak, mert a Szeged-Csanád Grosics Akadémia a közösség, a régió és Szeged csapata.

Hozzászólások:

Szavazás

Jelenleg nincs aktuális szavazás.

Elérhetőségeink, Kapcsolat

csfoci [at] gmail [dot] com